Qui som?

La colla bastonera Ball de Bastons del Clot, sorgeix amb la doble intenció d'impulsar la cultura popular catalana dins de barri i fer-ne part al jovent, oferint un espai d'expressió popular més proper als joves del barri del Clot.

La idea primerenca va estar reunir a la colla per poder actuar només un cop a l'any amb motiu de la Festa Major del Clot. Però l'esforç, empenta i il·lusió van aconseguir que el projecte tingués molt d'èxit i l'objectiu original esdevingués en moltes actuacions durant tot l'any i en llocs i diades diversos. Cal destacar, la Festa Major d'Estiu de Barcelona (la Mercè), o la Trobada Nacional de Catalunya de Ball de Bastons.

En un primer moment la manca de recursos econòmics ens feia inviable tenir un lloc propi per assajar i vam demanar a la colla de Castellers de Barcelona, també situada al barri, un espai on poder començar la nostra aventura. Tot i així tampoc hi arribaven per comprar els bastons, però la il·lusió per tirar endavant el projecte era gran i no vam defallir, amb unes petites branques d'arbre vam crear els que serien els nostres primers bastons.

A les acaballes de l'octubre del 2009 vam fer la nostra primera actuació, però ens vàrem presentar oficialment el dia 8 de novembre del 2009 amb motiu de la Festa Major d'hivern del Clot. Vam recórrer el barri fent cercavila al costat de totes les entitats socioculturals que hi formen part. Esdevenint, doncs, en la colla bastonera pionera del barri del Clot.

Avui en dia, la nostra colla no es només il·lusió i ganes, és una realitat. Tenim un local d'assaig nou, bastons i el vestuari de bastoners complert. Som al voltant d’uns vint i cinc joves, dels quals participem activament unes quinze persones incloent balladors, grallers i tabalers. Ens definim com una colla autodidacta, tot i que ens guiem per la influència d'altres colles bastoneres com son les de Vilanova i la Geltrú i Vilafranca del Penedès.

Ens trobem per assajar, al casal de joves La Traca, tots els dilluns de 19:30h a 21:00h. Si t'agrada gaudir, ballar, fer cultura i xerinola, vine, t'esperem!